basic set

My Daily Routines with Mary Jardin Organic Skincare

Tuesday, February 14, 2017

Assalammualaikum,

kali ni nak cerita rutin harian mira dengan Mary Jardin.dah dekat dua bulan pakai MJ ni.alhamdulilah paling ketara rasa muka semakin lembut. kalau dulu sekeliling hidung ni selalu sangat kering sampai kulit mcm menggelupas tau.memang orang tak nampak sangat tapi kita yang rasa ni memang sangat tak selesa.now alhamdulilah tak kering dah pakai MJ ni.cuma eyebag tak nampak sgt perubahannya sebab memang tak cukup tidur setiap hari bangun malam susukan aathif kan.hehe

ok mira pakai basic set Mary Jardin, dimana dalam dia ada 3 benda ni

- Facial Soap
- Face Oil
- Detox Clay Mask

Mary Jardin ada serum juga but now currently out of stock.tak sabar nak cuba collagen serum dia!ada SPF30 tau.

ok pagi pagi masa mandi cuci muka guna facial soap dia.serius wangi!muka memang jadi lembut lepas pakai.best sabun ni dia lembapkan kulit muka.100% guna susu kambing takde campur air pon. ok lepas cuci muka, mira ambil face oil dalam 2 titik letak kat tangan.gosok gosok kat tangan tu dan ratakan kat muka.lepas tu biar je tak payah lap lap face oil ni.nama je oil tapi memang tak berminyak pon.dia meresap dalam kulit.tu yang lagi best dah la memang wangi bau lavender sangatlah kuat.

malam pon mira buat yang sama jugak setiap hari.seminggu sekali baru lah guna detox clay mask ni.bancuh sikit dengan air.mira paling suka guna yogurt.sebab yogurt tu sejuk memang syok sapu kat muka.kadang kadang kalau suami ada mira tepek sikit kat muka dia.hehe jadi la dayung senandung laki bini kekeke best sangat fefeeling spa di rumah!

Yumna dengan Aathif mula mula macam pelik gila muka ummi dgn ayah hitam.lepas tu rilek je hehe

ok kalau nak keluar rumah pulak, mira just sapu face oil as moisturizer then guna compact powder since mira memang tak makeup.hahaha tapi kalau korang jenis suka bermakeup, pakai face oil dulu then makeup je macam biasa,lagi best tau sbb makeup tahan lama!

ok that's it!hehe senang je kan cara guna dia.tapi kalau korang nak rahsia macam mana facial spa selalu buat mira boleh ajarkan jugak.hehe ni paling basic la cara gunanya.

Harga asal RM175 sahaja utk satu set ni, but now ada promosi sehingga 23 Feb 2017 hanya RM150 sahaja!berminat nak cuba juga boleh whatsapp mira 01133066303 ok. mira guide cara yang betul ikut masalah kulit korang.eh nak beli loose pon boleh jugak.jangan risau kalau tak cukup bajet, mira terima kalau korang nak bayar separuh je dulu, dapat gaji baru bayar full.then mira post terus basic set ni kat korang.whatsapp je kita bincang tengok macam mana.

thank you for reading!till next time :)


anti jerawat

6 Cara Mudah Elak Muka Berjerawat

Saturday, February 04, 2017

6 Cara Mudah Elak Muka Berjerawat

Jerawat di muka, terutamanya jika ia tumbuh dengan banyak boleh menyebabkan seseorang individu hilang keyakinan untuk berdepan dengan orang.




Kulit muka berminyak sering dikatakan antara punca utama masalah jerawat namun mungkin ramai juga yang tidak sedar bahawa cara penjagaan kulit wajah juga penting untuk memastikan muka bebas jerawat. Kulit wajah yang sering terdedah kepada cahaya matahari dan pelbagai kekotoran contohnya debu dan asap boleh menyebabkan masalah jerawat menjadi sukar dikawal jika tidak mengamalkan kaedah yang betul semasa mencuci muka.

Untuk Mira selain memakai organic skincare Mary Jardin, Mira juga cuba amalkan 6 cara mudah ni,insyaAllah yang penting kena konsisten dan banyakkan bersabar untuk mendapatkan kulit yang sihat dah cantik. Jom kita lihat 6 cara mudah tersebut;

Muka Bebas Kotoran – Anda perlu pastikan yang muka anda sentiasa bebas dari kotoran dan minyak. Kerap mencuci muka terutamanya selepas bangun setiap pagi, selepas pulang dari tempat kerja dan juga sebelum tidur.

Kurangkan Penggunaan Alat Solek – Sebolehnya elaklah meletakkan solekan yang terlalu tebal di muka. Foundation dan juga bedak compact akan menyumbatkan pori-pori dan membuatkan jerawat lebih mudah tumbuh. Jika anda mempunyai masalah muka berjerawat, eloklah anda gunakan bedak yang sesuai untuk kulit bayi.

Elak Makanan Yang Berminyak – Seperti yang sudah diketahui, punca jerawat adalah kerana masalah kulit muka berminyak. Jadi untuk mengatasi masalah kulit berminyak, seeloknya anda elak dari mengambil makanan yang mengandungi minyak yang berlebihan contohnya seperti makanan bergoreng, makanan berlemak dan juga kekacang.

Rawat Dengan Madu – Madu cukup terkenal dengan khasiatnya dan memang berkesan untuk merawat kulit wajah. Antara khasiat madu untuk kulit adalah mengurangkan keradangan atau infeksi. Jika kulit anda bermasalah jerawat, cuba perawatan menggunakan madu. Caranya anda perlu cuci muka dengan air yang bersih dan lap kering. Lepas itu sapukan madu ke seluruh bahagian muka. Pastikan madu yang asli ya. Biarkan di kulit wajah untuk setengah jam dan selepas itu bilas hingga bersih. Amalkan secara kerap untuk melihat hasilnya.

Lebihkan Makan Buah-Buahan Dan Sayur-Sayuran – Buah-buahan dan sayur-sayuran yang segar memang tinggi dengan kandungan nutrisi dan zat yang diperlukan untuk tubuh badan kita. Nutrisi yang terkandung dalam sayur-sayuran dan buah-buahan segar mempunyai vitamin-vitamin untuk kecantikan dan kesihatan kulit antaranya seperti buah tomato, buah lemon, buah limau nipis dan sebagainya.

Minum Air Secukupnya – Pengambilan air kosong dalam kuantiti yang sepatutnya iaitu lebih dari lapan gelas air sehari memang membantu untuk menghidaratkan semula kulit dan mengurangkan masalah jerawat kerana air akan menyingkirkan toksin dari dalam badan. Kulit bukan sahaja akan kelihatan segar tetapi juga lebih sihat.

untuk mencuba set skincare Mary Jardin, boleh hubungi Mira di 01133066303.InsyaAllah Mira akan bantu sebaik yang boleh mengatasi masalah muka anda :)

antara testimoni masalah jerawat menggunakan Mary Jardin




sumber: http://www.notawanita.com/6-cara-mudah-elak-muka-berjerawat/

face oil

Face Oil Mary Jardin

Wednesday, February 01, 2017



Kelebihan Face Oil Mary Jardin

Selain melembapkan kulit, face oil juga memiliki berbagai manfaat yang baik untuk kulit.

1. A Great-Great Moisturizer
Olive dan minyak kelapa merupakan kandungan terbaik yang dapat melembapkan kulit. Bagi Anda yang memiliki jenis kulit kering dan sensitif, produk tersebut akan bekerja secara efektif jika dikombinasikan dengan krim wajah.

2. Mengurangi Kerutan Pada Wajah
Dermatologi dari Loyola University of Chicagi, Dr. Rebecca Tung, tanda-tanda penuaan boleh diatasi secara maksimum dengan Primrose Oil atau bahan yang mengandung Vitamin E, seperti Argan Oil. Kedua kandungan tersebut ada di dalam produk face oil yang berfungsi menjaga keanjalan.

3. Sebagai Pembersih Wajah
Minyak telah terbukti mampu mengangkat sisa makeup dan kotoran secara berkesan. Di samping itu, face oil tidak akan membuat kulit terasa kering. Oleskan face oil pada seluruh wajah, dan basuh menggunakan kapas atau tuala.


4. Sesuai untuk kulit sensitif
Sebagian besar produk face oil memiliki kandungan anti-inflamasi. Kandungan tersebut membantu meredakan peradangan, sensitif serta kulit kemerahan dan terbakar. Untuk hasil yang efektif, pilih produk face oil yang mengandungi minyak Argan, Yangu, atau Geranium.

5. Melindungi Kulit dari Radikal Bebas
Minyak memiliki sifat lipofilik atau mudah larut di dalam lemak. Ia lebih mudah terserap jauh ke dalam kulit dan bekerja secara efektik. Bukan hanya itu saja, face oil juga dapat menangkal radikal bebas, racun, serta asing. Untuk hasil yang lebih maksimum, boleh menggunakan rosehip seed oil yang memiliki tinggi kandungan anti-oksidan.

6. Sebagai Makeup Primer
Ingin mendapatkan hasil riasan wajah dewy-look yang super glowing? Aplikasikan produk face oil sebagai makeup primer. Setelahnya, barulah Anda mengaplikan alas bedak secara merata. Jika tak ingin kesan glowy yang berlebihan, Anda dapat mengaplikasikan setting powder di tahap terakhir.

7. Menyusutkan Pori-Pori
Beberapa kandungan face oil seperti Macadamia, Jojoba, dan Camellia, berfungsi mengangkat kotoran dan lemak yang menumpuk di dalam pori-pori. Namun, sebaiknya Anda berkonsultasi lebih dulu dengan doktor kecantikan kulit, karena tidak sedikit pula kandungan face oil yang dapat menyumbat pori-pori kulit.

8. Anti Jerawat
Tea tree dan jojoba oil dikatakan sebagai salah satu kandungan yang dapat menghilangkan jerawat secara efektif. Dr. Tung menjelaskan bahwa kedua kandungan tersebut dapat mengurangi produksi minyak yang berlebihan. Selain itu, tea tree dan jojoba oil dapat membuat jerawat lebih cepat kering.

9. Membantu Produk Skin Care Terserap Secara Maksimum
Aplikasikan face oil sebelum menggunakan krim pada wajah. Hal itu berfungsi untuk membantu penyerapan kandungan day cream, night cream, eye cream, ataupun anti-agin cream, lebih maksimal ke dalam kulit. Jika tak ingin memberikan kesan terlalu glowy, tuangkan 2-3 tetes face oil pada krim wajah yang akan di aplikasikan.

TESTIMONI PENGGUNA FACE OIL MARY JARDIN










HANYA RM65!
FREE POSTAGE UTK SEMENANJUNG
SABAH SARAWAK TAMBAH RM5

WHATSAPP 01133066303 UNTUK ORDER