My Daily Routines with Mary Jardin Organic Skincare

Tuesday, February 14, 2017

Assalammualaikum,

kali ni nak cerita rutin harian mira dengan Mary Jardin.dah dekat dua bulan pakai MJ ni.alhamdulilah paling ketara rasa muka semakin lembut. kalau dulu sekeliling hidung ni selalu sangat kering sampai kulit mcm menggelupas tau.memang orang tak nampak sangat tapi kita yang rasa ni memang sangat tak selesa.now alhamdulilah tak kering dah pakai MJ ni.cuma eyebag tak nampak sgt perubahannya sebab memang tak cukup tidur setiap hari bangun malam susukan aathif kan.hehe

ok mira pakai basic set Mary Jardin, dimana dalam dia ada 3 benda ni

- Facial Soap
- Face Oil
- Detox Clay Mask

Mary Jardin ada serum juga but now currently out of stock.tak sabar nak cuba collagen serum dia!ada SPF30 tau.

ok pagi pagi masa mandi cuci muka guna facial soap dia.serius wangi!muka memang jadi lembut lepas pakai.best sabun ni dia lembapkan kulit muka.100% guna susu kambing takde campur air pon. ok lepas cuci muka, mira ambil face oil dalam 2 titik letak kat tangan.gosok gosok kat tangan tu dan ratakan kat muka.lepas tu biar je tak payah lap lap face oil ni.nama je oil tapi memang tak berminyak pon.dia meresap dalam kulit.tu yang lagi best dah la memang wangi bau lavender sangatlah kuat.

malam pon mira buat yang sama jugak setiap hari.seminggu sekali baru lah guna detox clay mask ni.bancuh sikit dengan air.mira paling suka guna yogurt.sebab yogurt tu sejuk memang syok sapu kat muka.kadang kadang kalau suami ada mira tepek sikit kat muka dia.hehe jadi la dayung senandung laki bini kekeke best sangat fefeeling spa di rumah!

Yumna dengan Aathif mula mula macam pelik gila muka ummi dgn ayah hitam.lepas tu rilek je hehe

ok kalau nak keluar rumah pulak, mira just sapu face oil as moisturizer then guna compact powder since mira memang tak makeup.hahaha tapi kalau korang jenis suka bermakeup, pakai face oil dulu then makeup je macam biasa,lagi best tau sbb makeup tahan lama!

ok that's it!hehe senang je kan cara guna dia.tapi kalau korang nak rahsia macam mana facial spa selalu buat mira boleh ajarkan jugak.hehe ni paling basic la cara gunanya.

Harga asal RM175 sahaja utk satu set ni, but now ada promosi sehingga 23 Feb 2017 hanya RM150 sahaja!berminat nak cuba juga boleh whatsapp mira 01133066303 ok. mira guide cara yang betul ikut masalah kulit korang.eh nak beli loose pon boleh jugak.jangan risau kalau tak cukup bajet, mira terima kalau korang nak bayar separuh je dulu, dapat gaji baru bayar full.then mira post terus basic set ni kat korang.whatsapp je kita bincang tengok macam mana.

thank you for reading!till next time :)


You Might Also Like

0 comments