Mary Jardin untuk kulit sensitif

Friday, August 04, 2017

assalammualaikum, 

siapa sini ada kulit sensitif? ramai juga customer mira yang ada kulit sensitif especially yang muka break out after pakai skin care yang ada mercury huhu kesian sgt tau.

insyaAllah Mary Jardin memang natural dan organik. no harmful ingredients. cuma kulit muka masing masing lain kan. jadi ada juga yang tak sesuai dengan produk Mary Jardin ni. jadi kena cuba tengok serasi ke tak. Jadi bila yang ada kulit sensitif mira akan recommend pakai macam ni,

CARA MENGGUNAKAN MJ UNTUK KULIT SENSITIF

Kulit sensitif ni, kita kena bagi slowly adapt. Baru lah kulit tidak terkejut dan bagi reaction yang tak best. 

Ni singkatan yang digunakan ;
FS : Facial soap 
FO : Face oil 
CM : Clay Mask 

1. Minggu pertama, pakai FO sahaja. Guna 2x sehari, sebelum tidur dan pagi sebelum keluar. Boleh cuci muka dengan air suam dulu baru apply FO

2. Minggu ke 2, mula guna FS 1x sehari, malam sebelum tidur sahaja. Hujung minggu, boleh start CM 

3. Minggu ke 3, kita tengok kulit sesuai ke tak untuk guna FS 2x sehari. Kalau tak sesuai, stick dengan hanya 1x sehari ya. 

Sepanjang penggunaan, kalau ada naik jerawat kecil kecil. Tu namanya healing crisis. Proses untuk kulit kita menjadi sihat. Tapi kalau naik merah2, bengkak. Yang tu kita mungkin kena suruh stop. 

Jadi, kena sentiasa update mira kalau berlaku apa apa perubahan dekat muka. Sebab kami boleh consult dengan Dr untuk condition each customer. 

Setiap orang akan ada hasil yang berbeza. Jadi, kita doa banyak banyak moga Allah temukan dengan yang serasi untuk kulit kita 💜

Bawah ni ada testimoni customer Mary Jardin yang pakai full set. Result selepas 2 bulan pakai full set. no more sensitive skin! yeay!

Nak order,
klik link bawah ni,



You Might Also Like

0 comments